Bøger

Udgivet af mit forlag Bonum

Oven over skyerne af Tove Ahlmark
– udkommet 2017, ny titel 2018.

Bogen tager udgangspunkt i Jes Bertelsens usædvanlige indsigt. I sin meditation fik han, der er en buddhistisk inspireret dzogchenlærer og bevidsthedsforsker i Danmark, indtryk af en stigmatiseret katolik i Italien, som var på et højt bevidsthedsmæssigt niveau. Den stigmatiserede var dengang så godt som ukendt – selv i Italien.

Tove Ahlmark har skrevet en dokumentarisk rejsebeskrivelse om sin søgen efter den stigmatiserede. Hun er teolog og religionshistoriker med forskning i bla. Frans af Assisi. Hun fortæller, hvorledes det var at deltage i møder, hvor den stigmatiserede hjælper mennesker. Hans høje bevidsthedsniveau giver sig bla. udtryk i, at han healer og rådgiver mennesker.

Den stigmatiserede viste sig at hedde Fra’ Elia, og han opfattes som den nye Pater Pio. Vi får hans udviklingshistorie, og også et indblik i hvorledes det er for ham at have stigmater. Hans stigmater er et udtryk for unio mystica, enhed med Kristus.

Pris 100,00 kr. exclusiv forsendelse! Bestilling Forlaget Bonum

Assisi – en enkel guide. PAX et BONUM af Tove Ahlmark
– udkommet 2009
– 1. genoptryk april 2011, 82 sider, rigt illustreret  Udsolgt pt.

Bogen er en enkel guide til Assisis spirituelle perler med illustrende billeder. I denne guide vises, hvordan man til fods som pilgrim kan bevæge sig rundt i Assisi til de mest fredfyldte steder. Samtidig giver den en introduktion til Frans af Assisis liv og spiritualitet. Bogen er en vejledning for den, der vil tage sig god tid og give sig ud på en rejse, som både indre og ydre. Guidens særlige metode er at anvise konkrete steder for derefter at overlade til den rejsende selv at åbne op og opleve.

E-bog: ikke længere tilgængelig.

Assisi a- simple guide er en udgave af Assisi- en enkel guide som e-bog på engelsk.  Den kan købes for 7 euro på www.bonum.dk.  Du kan få et indtryk af e-bogen:

Uddrag, side 6-11 of Assisi – a simple guide (pdf).

Ideen bag mit forlag Bonum

Udgivet af andre forlag

Oplys Mørket i mit hjerte
Omtalt i Kristeligt Dagblad d. 12.-4. 2013, og anmeldt med 4 af 6 hjerter i Politiken d. 13.-4. 2013 (læs anmeldelsen her). Her er, hvad der står på bogens bagside:

OPLYS MØRKET I MIT HJERTE er en spirituel selvbiografi, såvel som en biografi af byen Assisi. Tove Ahlmark tager læseren med på en indre og ydre rejse, der afspejler hendes søgen efter den levende kristendom og beskriver mødet med de mange strømninger, der findes i Assisi. Man bliver ført til et klosterfællesskab, til nonnernes og munkenes verden; vi møder de mange søgende, der på hjertegribende vis udfolder den kristne kærlighed. Bl.a. en nonne der ønsker at blive helgen, en tidligere forretningsmand der angrer sit liv, en nonne der kæmper med indre dæmoner og en kvinde der vælger at leve i klausur.

Byen krøb ind under huden på hende, og siden har hun boet delvis dér, delvis i Danmark. Bogen skildrer også kulturkløften mellem den klassiske, katolske spirituelle tradition og den nordiske spiritualitet, der trækker på selvudvikling og meditation. Kunne en danskfødt, søgende sjæl – protestantisk teolog af uddannelse – finde sig til rette? Hvad stillede en urolig sjæl op med det dragende ved klosterlivet; roen, stilheden, fællesskabet, kærligheden?

Forlaget Alfa (nu: Eksistensen). Sælges i boghandler.

Håbet om at blive genfødt som dreng – om kvinder og tibetansk buddhisme af Tove Ahlmark og A-S Bernstorff (Dansk Selskab for Tibetansk Kultur, 2002)

Bogen trækker en linje fra de første kvinder omkring Buddha over de store, kvindelige tibetanske mystikere Yeshe Tsogyal, Machig Lapdron og Jetsun Lochen, frem til nonner i eksilklostre i og omkring Dharamsala i Nordindien i dag.

84 sider.  Bestilling

Frans af Assisis drømme og visioner af Tove Ahlmark (Visdomsbøger, 2000)

Udsolgt